Zomervakantie

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 yeahhhhh vakantie!

Vanmiddag om 12.00 uur was het zover: Zomervakantie! Onder luid aftellen is de vakantie gestart.

Noem mij maar een emotionele muts, maar ieder jaar vind ik het toch een dingetje hoor die start van de zomer vakantie. Het feit dat er weer een ‘jaar’ om is gevlogen. Zo start je als nieuw bakken ouder op dat schoolplein met zo’n lekkere kleuter die nog aan je been hangt en zo vliegt die inmiddels tot aan je schouders gegroeide kleuter van toen door naar de bovenbouw. Echt een onwijs cliché natuurlijk, maar waar blijft de tijd?

Voor onze oudste zit groep 6 er alweer op. Hij gaat gewoon al naar groep 7. een prachtig rapport vol mooie woorden een fijn 10 minuten gesprek en helemaal klaar om door te groeien. Heerlijk!

Waar het voor onze oudste dus heerlijk, vanzelfsprekend gaat is dat voor ons meisje toch altijd net even iets anders. Het was een bewogen schooljaar. Groep 3 vraagt iets anders van je dan spelen in de kleuterklas. Het was spannend, hoe gaat ze dit oppakken? We hebben zoals altijd veel contact met elkaar gehad en zien wat in de lijn der verwachting lag, Noor doet het op haar eigen manier. Dit voorjaar is er een neuro psychologisch onderzoek (NPO) afgenomen. Om nog beter aan te kunnen sluiten op dat wat Noor nodig heeft. De uitslag was niet zo verrassend (tegelijkertijd toch wel confronterend). Wat we op school, maar ook thuis zien kwam er ook uit de test. Nieuwe dingen leren is moeilijk(er), het heeft meer tijd nodig. Ze vraagt iets anders, andere voorwaarden. Gelukkig waren we al een eind op weg met alle voorwaarden. En konden we dit na de uitslag aanscherpen of finetunen. Toch was het even spannend, gaan we hier door naar groep 4? Wil en kan de school nog bieden wat Noor nodig heeft? Is dit nog steeds de beste plek voor Noor? Is Noor hier nog gelukkig? Even twijfelden we overal aan. Noor was een periode minder gelukkig. Ze heeft het echt even moeilijk gehad met dat zij alles anders doet dan de anderen. Is dit dan nog de juiste weg? Nadat we met elkaar in gesprek zijn gegaan zijn we er voor nu van overtuigd; Ja, dit is nog steeds de juiste plek.

Dat betekent dat ons Noor na de zomer zal starten in groep 4, op haar eigen manier. En dat wij afscheid nemen van een hele fijne juf die haar de afgelopen jaren goed heeft leren kennen, haar ziet, aanvoelt en met haar meebeweegt. Waar Noor vertrouwen in heeft. En waar wij vertrouwen in hebben. Naast deze juf is er natuurlijk ook nog de ‘extra begeleiding’. Gelukkig “verhuizen” zij gewoon mee naar groep 4 en blijft dit fijn vertrouwd. Daarnaast is er al een goed eerste gesprek met ook de twee nieuwe leraren geweest. Ik heb er vertrouwen in!

Maar voor het zover is, gaan we vakantie vieren! Relaxen, chillen, bijkomen, even een tandje terug doen. Uit ervaring weet ik dat de eerste week altijd ingewikkeld is. Maar doordat ik dat weet ben ik voorbereid en ook daar klaar voor. We gaan het fijn hebben met elkaar, ik hoop jij ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven